Gedurende de jaren zijn er zeer veel verbouwplannen gerealiseerd waaronder diverse projecten waarbij bestaande woningen in appartementen zijn gesplitst. Enkele voorbeelden van verbouwingen zijn een uitbreidingen van woonhuizen in Overveen, Bunnik, 't Zand (Utrecht), de realisatie van een geluidstudio aan een woning in de van Humboldtstraat en zeer recent de verbouwing en uitbreiding van een woonhuis te Houten.

 

Opdrachtgever: Particulier

Uitbreiden en verbouwen van de begane grond van een hoekwoning tot levensloopbestendige woning met op de begane grond een rolstoeltoegankelijke slaapkamer, badkamer en woon-eetkeuken.

Met de beperkte oppervlakte was het een uitdaging om het gewenste programma te kunnen realiseren. Het ontwerp heeft een bijzondere, in het dak weggewerkte constructie die het mogelijk maakte om in de uitbreiding een groot hoekkozijn te te maken zonder hoekstijl. Hierdoor wordt de relatie van de tuin met het wonen versterkt.

 Opdrachtgever: Particulier

Ontwerp en uitvoering van een eigentijdse uitbreiding passend bij een karakteristieke hoekwoning.

De toegevoegde ruimte doet op de begane grond dienst als eetkeuken en entree, op de verdieping als badkamer en uitbreiding van de slaapkamer.

Opdrachtgever: Gemeente Utrecht

Huisvesting van het WSC Vleuten- de Meern. Het ontwerp bestaat uit het verbouwen, herindelen, uitbreiden en inrichten van een bestaand gebouw met publieke functies, receptiebalie, back- en frontoffice, spreekkamers, bibliotheek en kantoorfuncties.

Het bestaande gebouw is grotendeels gerenoveerd en op de binnenplaats is als uitbreiding over twee bouwlagen nieuwbouw gerealiseerd met hierin op de begane grond o.a. een bibliotheek. Voor de inrichting zijn diverse specifiek meubelontwerpen, zoals de receptiebalie, ontworpen.

Opdrachtgever: Particulier

Op diverse woningen in de Utrecht heb ik een extra verdieping gebouwd. Vaak is een volume uitbreiding voordeliger dan verhuizen naar een grotere woning.

 Opdrachtgever: Particulier

Herindeling van de begane grond van een bestaande woning en uitbreiding aan de achterzijde. In het nieuwe plan is het woongedeelte vergroot en is de keuken van de voorzijde van de woning verplaatst naar de tuinzijde, waardoor de woon- en keukenfunctie bewust zijn samengevoegd. De entree is vergroot, de toiletruimte is verplaatst en tevens is er een bijkeuken gerealiseerd.

Opdrachtgever: Particulier

Een bestaande aanbouw met een klein plaatsje zijn hier opgeofferd voor een uitbreiding met een keuken en muziekstudio. Op het platte dak is een groot dakterras gemaakt.

De studio is als een losstaande ruimte in de nieuwe aanbouw geplaatst om alle vormen van geluid naar de omgeving zoveel mogelijk te voorkomen. De zijgevel is uitgevoerd met handvorm bakstenen die dwars geplaatst en verlijmd zijn. De toegangsdeuren van studio, speciaal voor grote instrumenten, zijn onopvallend vormgegeven als houten gevel.